Tartományi szerzetesi találkozó Kecskeméten

img_9361-2

2021. augusztus 17-19. között tartotta tartományi találkozóját a Piarista Rend Magyar Tartománya szerzetesközössége Kecskeméten.

A háromnapos összejövetel nyitó szentmiséjében Forián-Szabó Máté és Hujbert Menyhért egyszerűfogadalom-tételét ünnepelték. A találkozó első két napjában a káptalani jövőterv mentén áttekintették a tartomány életét felölelő cselekvési irányokat (közösségi élet; küldetés; megosztott küldetés; szegénység; jelenléti működésmód; hivatásgondozás; gazdasági működés). A találkozó a tartomány szervezettervezési folyamatáról, az eucharisztikus kongresszus idejében szervezett piarista ifjúsági találkozóról és a Kalazancius Mozgalom tartományi alakulásáról tartott tájékoztatókkal zárult. 

A találkozót megelőző napon a piarista rendházak közösségeinek elöljárói, a házfőnökök és a prézesek tartottak találkozót a kecskeméti piarista rendházban. A rendházak elöljárói végigtekintették a szerzetesi közösségek helyzetét, ötleteket merítettek egymástól a közösségi élet szervezésében, valamint a rend konstitúcióinak közösségekre vonatkozó pontjaira is reflektáltak. A közös szentmisében a helyi szerzetesi közösségek rájuk bízott tagjaiért imádkoztak. A házfőnökök az év során havi rendszerességgel találkoznak, hogy egymást támogassák közösségvezetői feladatuk végzésében, és egyeztessenek a tartományi káptalani stratégia helyi megvalósításáról.

Piarista Rend Magyar Tartománya