Emmausz app

Az Emmausz applikáció az Emmausz – Piarista evangéliumos könyv okostelefonos kiadása, mely a napi evangéliumot tartalmazza piarista szerzetesek elmélkedéseivel. Az alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból Androidos, valamint az Apple AppStore-ból iOS rendszerű készülékekre.

Piaristának lenni azt jelenti, hogy szenvedélyesen szeretjük azt, amit Kalazancius szeretett. De mi az, amit Kalazancius annyira szeretett? A Názáreti Jézust, az ő evangéliumát, mindazt, amire Ő hív. Mi ezért szolgáljuk a gyerekeket és fiatalokat, különösképpen a legrászorultabbakat. Ezért hiszünk a fiatalokban, ezért járjuk velük az utat, ezért építjük velük együtt a világot. Ez az emmauszi út is. Ezért készítettük nektek ezt az applikációt, melyben megtaláljátok az év minden napjának evangéliumát, a katolikus egyház naptára és a piarista rend saját naptára szerint.

A magyar piaristák 2017 végén indították útjára evangéliumos könyvüket a célból, hogy segítséget nyújtsanak a fiataloknak személyes imádságukban, istenkapcsolatuk fejlesztésében, meghíva őket a Jézus szavain elmélkedő életre. Nemcsak a nyomtatott könyvvel, hanem mobiltelefonos applikációval is ezt a célt szeretnék szolgálnin. Az alkalmazás egésze, az evangéliumok megjelenítése modern, letisztult megjelenést kapott, az imagyűjtemény pedig folyamatosan új imádságokkal gazdagodik.

Az alkalmazás a különféle operációs rendszerekre az alábbi linkeken tölthető le:

Az applikációban megtalálható az év minden napjának evangéliuma a katolikus egyház liturgikus naptára és a piarista rend saját naptára szerint, vasárnapokon és a főbb ünnepnapokon pedig a mise összes olvasmánya. Minden naphoz egy rövid, gondolatindító elmélkedés is készült. Az evangéliumok és elmélkedések egy hétre előre kereshetők.

E nehéz élethelyzetekkel teli időszakban még inkább szükségünk van Jézus közelségére, szavaira, aki mellénk szegődött, s együtt jár velünk utunkon. Az Emmausz segítséget nyújthat abban, hogy Jézussal mindennap találkozhassunk, akinek követése keresztény életünk lényege.