Szerzetesi Iskolák Iskolai Közösségi Szolgálat tapasztalatcseréje

A  piarista tartományfőnökség adott helyszínt a Szerzetesi Iroda és a Ferences Rendtartomány támogatásával a közösségi szolgálat tapasztalatainak összegyűjtésére rendezett műhelykonferenciának 2024. március 22-én.

A Szolgálat vonatkozásában már nagy hagyományokkal rendelkező intézmények közül a találkozón hat szerzetesrend intézménye képviseltette magát és osztotta meg tapasztalatait; jó gyakorlatait és nehézségeit egyaránt. A találkozás célja a megosztáson és egymás szolgálati tevékenységének megismerésén túl a kapcsolatépítés, a szakmai hálózatos együttműködés kialakítása volt.

Reményeink szerint a hagyományteremtő alkalom új lendületet tudott adni az intézmények felelős munkatársainak munkájuk további végzéséhez, a diákok és munkatársak motiválásához, hogy a közösségi szolgálat elérhesse valódi célját: a szociális érzékenység fejlesztésén túl a társadalmi felelősségvállalást és elköteleződést a rászorulók mellett.

A rendezvény mellett a közösségi szolgálatot végzett diákok körében digitális pályázatot hirdettünk, amelynek részletei a szolgalatkesz.szerzetesek.hu oldalon érhetők el.

Piarista Rend Magyar Tartománya