Április 21. – Imanap a jótevőinkért

Pedro Aguado generális atya 2021 novemberében írt levelében a piarista küldetést segítő jótevőkről emlékezett meg. E levelében külön imanapot jelölt ki, amelyen világszerte minden piarista közösségben megemlékeznek mindazokról, akik imáikkal, munkájukkal, önkéntes felajánlásaikkal, adományaikkal és számtalan egyéb módon segítik szolgálatunkat.

1622-ben április 21-én hunyt el Michelangelo Tonti bíboros, aki a piarista rend egyik legnagyobb jótevője. Az ő emlékére e napon adunk hálát az idei évtől jótevőinkért.

„Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítenek bennünket, és akik tesznek azért, hogy életünk és küldetésünk rátaláljon a fejlődés és a növekedés legmegfelelőbb útjaira. Hálánkat sokféle módon fejezzük ki, különösképpen is imáinkkal.” – írja generális atya.

A mai napon szerzeteseink szentmisében emlékeztek meg jótevőinkről, hálát adva odaadó munkájukért, szeretetükért és nagylelkűségükért. „Minden jószándékú embernek mondom, aki szereti Kalazanciust, és ezt a szeretetet úgy fejezi ki, hogy megannyi módon segíti a piaristákat: örüljetek és reméljetek, mert az Úr megígérte, hogy megjutalmaz benneteket, és ne feledjétek, hogy a tőle kapott jutalom csak a hit fényében válik érthetővé és élhetővé.”

A piarista közösség nevében hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik támogatnak bennünket, hogy Kalazanci Szent Józsefet követve munkálkodhassunk a ránk bízottakért.

Jótevőink életére Isten áldását kérjük!

Mindenható Atyánk, minden javak bőkezű osztogatója, hálát adunk Neked a nekünk nyújtott jótéteményekért és alázattal kérünk, hogy akiket jóságoddal épségben megtartottál, mindig oltalmazd és védd meg szárnyaid árnyékában. Krisztus, a mi Urunk által.