Közös ünneppel zártuk a 2024-es Trastevere projektet


Öt piarista iskola csaknem 50 diákja vett részt mentoraikkal együtt a Piarista Kilátó Központban rendezett Trastevere ünnepen. A beérkezett 12 kisfilm közül a mosonmagyaróvári iskola diákjai vitték el az ezüst fokozatot, a nagykanizsai intézmény csapatai közül egy bronz, egy pedig arany fokozatot szerzett.

Élményprogramok, közös ebéd és a torta mellett ajándékcsomagok is várták idén a Trastevere ünnep résztvevőit. Az elismerés és az ünneplés indokolt: minden eddiginél több csapat regisztrált és végül a 2024-es „évadra” 12 érvényes és 1 versenyen kívüli kisfilm érkezett be a Trastevere projekt – Piarista diákok egy jobb világért elnevezésű program kapcsán.

Az ország több pontjáról érkezett csapatokat és mentoraikat, valamint a ciszterci és a ferences rendtartomány képviselőt Katona Miklós, központunk igazgatója, majd Zsódi Viktor Sch.P., a Piarista Rend Magyar Tartománya vezetője köszöntötte. Az ünnepélyes megnyitó után a diákok a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikia Alapítvány Biomimikri foglalkozásán vehettek részt. A programot a már várva-várt eredményhirdetés követte. A felkért zsűri és a mentorok értékelése, illetve a legnagyobb videómegosztó portálon gyűjtött tetszik-ek nyomán bronz fokozatot szerzett a Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Boldog Donáti Celesztina Óvoda, Nagykanizsa Könyvrajongók csapata, ezüst fokozatot ért el a Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, Mosonmagyaróvár Hajtás Pajtás csapata, az arany fokozatot pedig ugyancsak a nagykanizsai iskola Szárny Nélküli Angyalok csapat érdemelte ki. Öröm, hogy több iskola is több csapattal képviseltette magát az idei Trastevere projektben: 4-4 csapattal vett részt a kecskeméti és a nagykanizsai intézmény, a Váci Piarista Gimnázium 3 csapata pedig 2 kisfilmmel és 1 versenyen kívül beérkezett videóval jeleskedett. Ezúton is gratulálunk az összes résztvevőnek! Az eredményhirdetés és a közös ebéd, valamint tortázás után az ünnepet a központunk munkatársai által vezetett Jövőmentő misszió program zárta. Köszönjük a résztvevő diákok és mentoraik munkáját! A Trastevere ünnep megvalósítását a Piarista Alapítvány támogatta.

Forrás: Piarista Kilátó Központ