Közösségek napja 2023

Hat év telt el azóta, hogy 2017-ben megalakult a Magyar Piarista Rendtartomány Testvérisége. A közösség tagjai azóta tapasztalják, hogy jó együtt lenni, egymáshoz tartozni úgy, hogy Krisztus és Kalazanci Szent József vannak a középpontban. Mindez célt ad, inspirál és támogat a hétköznapokban és a közös ünnepeken.
 
 
A közösség szerzetes és világi tagjai minden évben megújítják ígéretüket, amellyel elköteleződtek a testvériség mellett; az ünnepségre meghívják rendtársaikat, családjukat és barátaikat is. Idén még tágabbra nyitották a szívüket: az ígéret megújításához kapcsolódóan félnapos találkozót szerveztek Budapesten, a tartományfőnökségen, amelyre elsősorban a piarista lelki közösségek tagjait várták, de részt vehetett rajta bármelyik szerzetes, illetve a piarista intézmények érdeklődő munkatársai is.
 
Mintegy harmincan voltunk jelen nyolc városból. Jó volt megismerni egymást, találkozni a régi és új ismerősökkel, inspiráló ötleteket adni és kapni, együtt gondolkodni és imádkozni. Szeretnénk jól felhasználni az itt kapott lendületet és lelkesedést, hogy a piarista közösségek kovászai lehessünk a saját közvetlen környezetünkben.
 
 
Böszörményi Géza SP