„Közösségi szolgálattal segítettek a közönyösségen…”

NID-1896_kanizsa

Ismét lezárult egy fontos tapasztalatokkal teli év a nagykanizsai TESZI (Tevékeny Szeretet Iskolája) program keretében. Beszámoló a cikkben.

Ismét lezárult egy tapasztalatokkal teli esztendő azoknak a 10. évfolyamos, Piarista Gimnáziumba járó diákoknak, akik a Tevékeny Szeretet Iskolája program (TESZI) önkéntes, közösségi szolgálatának jóvoltából rászoruló embertársaikon segítettek.


A pénteki záróünnepségen a fiatalok maguk számoltak be a karitatív munka során szerzett tapasztalataikról. Mint megtudtuk, a diákok ezúttal is – mint az elmúlt évekhez hasonlóan más 10. évfolyamos tanulótársaik – több helyütt „támogatták” tevékenységükkel a rászorulókat: egy olyan világban, ami merőben eltér a 16-17 évesek világától – mondta Steinhardt Tamásné, a program koordinátora, az iskola pedagógusa.
Nyeste Pál igazgató azt hangsúlyozta ünnepi beszédében, hogy a fiatalok észrevették, vannak emberek, akik segítségre szorulnak, és ők segítettek is. Mégpedig – többek között – hátrányos helyzetű és szociálisan rászoruló felnőtteknél, gyermekeknél, különböző szervezeteknél és intézményeknél.

 

Forrás és kép: Kanizsaujsag.hu