A március 15-i elismerések piarista vonatkozásai

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Emléknapja, március 15-e alkalmából számos elismerést adnak át minden évben hazánkban. Két piarista kötődésű kitüntetettnek is gratulálhatunk.

Novák Katalin Magyarország köztársasági elnökétől Kossuth-díjat vehetett át Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas színművész rendező, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja Magyarország számára kivételesen értékes művészi pályafutása, színpadon, képernyőn és mozivásznon egyaránt emlékezetes és sikeres alakításai, a magyar kultúra közvetítése iránt elkötelezett, értékteremtő és a kulturális életet gazdagító művészi és vezetői munkája elismeréseként március 14-én a Parlament kupolacsarnokában.

Egykori piarista öregdiákunknak szeretettel gratulálunk az elismeréshez!

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta Borsicsné Molnár Mária Márta, a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tanára részére, négy évtizeden át végzett, magas szintű és a magyar nyelv ápolása iránt elhivatott pedagógiai munkája elismeréseként. Az elsimerést Nagy István agrárminiszter adta át a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Pedagógus kollégánknak szeretettel gratulálunk az elismeréshez!

Isten áldását kérjük életükre!