Megalakult a tartományi DÖK-csapat

Új koordináló csapat született a diákönkormányzatok működésének fejlesztésére.

2021. márciusában megalakult a diákönkormányzatok tartományi csapata (képünkön). A piarista tartományfőnökség küldetésterületi egységének céljai között szerepel, hogy a tartományi diákönkormányzat-működés az elkövetkező tanévekben ne csak programszerűen működjön, hanem olyan folyamattá alakuljon át, amely integrálódik a tartomány négyéves stratégiájába és támogatja a piarista pedagógiai megújulás ügyét.

A szinodális működés jegyében egy tartományi diákönkormányzat-koordináló csapatot hívott létre Lázár László, a piarista rend magyar tartománya pedagógiai szolgálatért felelős vezetője, valamint Kalmár Petra és Tóth-Szabó Veronika,  a tartományfőnökség két szervezetfejlesztő munkatársa. A koordináló csapathoz csatlakozott Bujdosó Doroti (Kecsemét), Farbaky Pál (Vác) és Urbán Gergely tanár úr (Budapest).

A diákönkormányzatok tartományi csapata a következő fél év során igyekszik kidolgozni egy programot, amelyben megfogalmazzák, hogy mit jelent a piarista rend magyar tartományában a diákönkormányzati működés, hogyan legyen jelen a tartományban és iskoláinkban a diákönkormányzatok intézménye és milyen célok mentén működtethető a diákönkormányzatiság. 

2021. április 23-án online tartják meg a diákönkormányzatok tartományi találkozóját. Az összejövetel célja, hogy közösségbe szervezze intézményeink diákönkormányzatait, egyúttal bevonja a diákképviselőket a diákönkormányzatok tartományi folyamatának fejlesztésébe.

Piarista Rend Magyar Tartománya

További hírek

Összes hír