Megkezdődött az új tanév

Szeptember 1-jén a piarista szerzetesek, a diákok, pedagógusok, munkatársak és a piarista család valamennyi közössége a Szentlélek segítségül hívásával kezdték meg az új tanévet.

Veni Sancte Szegeden

A közösség, közösségeink rendkívül fontosak életünkben – hangsúlyozta Zsódi Viktor tartományfőnök a szegedi tanévnyitó ünnepi szentmisén. Számos nehézséggel kell napjainkban megküzdenie a diákoknak – mint például az online közösségi platformok hazug csapdája okozta magány –, amelyekben a közösség a legnagyobb segítség. A közösség, amely a valóságos Istenhez vezet közelebb minket. Éppen ezért ennek a káptalani ciklusnak is ez – az „én”-től a „mi”-ig való haladás –, az egyik legfontosabb pillére.

Ha Istenre nyitott szívvel figyelünk, megláthatjuk az előttünk álló új lehetőségeket, felelősséget tudunk vállalni saját éltünkért és a tanév során elénk kerülő feladatokért. Ehhez lelkesen, minden józanságot meghaladó lelkesedéssel kell követnünk Jézust – mondta a tartományfőnök.

Országszerte közel 4000 tanuló kezdte meg a tanévet valamelyik piarista intézményben. Kérjük a Szentlélek megerősítő erejét és Kalazanci Szent József áldását az előttünk álló kihívások, feladatok teljesítéséhez.

Piarista Rend Magyar Tartománya

Galéria