Óvodai fejlesztés Héderváron

1653483789988

2022. május 25-én fejlesztési munkálatok kezdődtek  a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda hédervári Napsugár Óvodájában.

A Széchenyi TOP_PLUSZ-3.3.1-21-GM1-2022-00022 pályázati azonosítószámú projekt során csoportszobával bővül az intézmény, valamint korszerűsítésre is lehetőség nyílik. A projekt 75,3 millió vissza nem térítendő támogatásból valósul meg.

A Napsugár Óvodában jelenleg két csoportban összesen 47 óvodás nevelése zajlik. A most indult fejlesztés célja, az intézmény férőhely-kapacitásának növelése és az épület egyes részeinek szükséges korszerűsítése. A projekt során új csoportszobával bővül az intézmény, így további 24 gyermek ellátása válik lehetővé. A szobához mosdó és öltöző is kialakításra kerül.

A Széchenyi Terv Plusz keretében megvalósuló fejlesztés eredményeként korszerűsítik továbbá a tetőzetet, valamint felújítják a melegítőkonyhát és cserélik az egyik kazánt is az épületben. A munkálatok ez év augusztus 15-re fejeződnek be. A település egyetlen önkormányzati tulajdonban lévő óvodájának fenntartását 2016-ban vállalta a Piarista Rend Magyar Tartománya. A fejlesztés 75,3 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg.

Piarista Rend Magyar Tartománya