Petőfi 200 – Osztálykirándulások iskoláinkban

A Nemzeti Kulturális Alap – Petőfi 200 programja keretében csoportos diákutak, kirándulások megvalósítására nyílt lehetőség a jubileumi évben 5-12. évfolyamos diákok számára.

A program célja, hogy jobban megismertesse a tanulókkal Petőfi Sándor életművét és életútját a reformkorban, számos gyűjteményben őrzött kincs bemutatásával. Tartományunkban három iskolából 7 osztálykirándulás valósult meg a pályázati program keretében.

 

Nagykanizsáról egy kilencedikes osztály a Fiumei úti sírkertben végigjárta a Petőfi és kortársai sétát, és részt vettek az Országos Evangélikus Múzeum, „A mi Sándorunk” – múzeumpedagógiai foglalkozáson, valamint sikeresen kijutottak a „Líceumi lelécelés” szabadulószobából.

Kecskemétről egy kilencedikes osztály az egri Dobó István Vármúzeum Látva láttatni kiállítását nézte meg. Egy hetedikes osztály a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Emlékház szervezésében Rendhagyó reformkori barangoláson vett részt a Velencei-tónál, ás egy ötödikes osztály a szentedrei Skanzenben a János vitéz előadást tekintette meg.

 

A váci iskola három osztálya június elején a Füleki Vármúzeum, a kehidakustányi Deák Ferenc Emlékház és a pécsi Janus Pannonius Múzeum programjaira látogat majd el.

Piarista Rend Magyar Tartománya