Piarista önkéntesség járvány idején

A Tevékeny Szeretet Iskolája intézményi koordinátorainak márciusi találkozója.

A novemberi találkozót követően a TESZI (Tevékeny Szeretet Iskolája) intézményi koordinátorai 2021. március 18-án újabb online összejövetelt tartottak. A kétórás találkozóba önkéntes szolgálatot végző diákok is bekapcsolódtak. 

„Nagy öröm volt számunkra, hogy diákjaink ránk áldozták az idejüket és figyelmüket! Csoportokban beszélgettünk arról, hogy milyen tapasztalataik voltak a szolgálat végzésében. Lehetőség nyílt őszinte és bátorító beszélgetésre is arról, hogy hogyan élték meg a TESZI keretében végzett önkéntes tevékenységüket. A csoportokban összegyűlt tapasztalatokat szeretnénk felhasználni a TESZI működésének jobbítására. Köszönjük koordinátorainknak, diákjainknak, öregdiákjainknak a tevékeny részvételt!” – mondta Szabó Gabriella, a TESZI tartományi koordinátora.

A tevékeny szeretet iskolája a piarista iskolák önkéntes szolgálatát összefogó program, amely helyet ad az államilag előírt ötven óra önkéntes tevékenységnek is. A koronavírus-járvány ideje alatt számos intézményünk tudott reagálni a járványhelyzet miatt felmerülő igényekre, így egyre több diákunk kapcsolódik be diáktársaik online mentorálásába, akár más piarista iskolákban tanuló társaikat is segítve. 

Piarista Rend Magyar Tartománya

További hírek

Összes hír