Képzési felhívás! – Resztoratív eszközök alkalmazása iskolai környezetben

Resztoratív eszközök alkalmazása iskolai környezetben címmel 40 órás, önköltséges tanfolyami tréninget indít a Piarista Rend Magyar Tartománya.

Képzés időtartama: 2023. november 10–2024. január 13.

Alapítási engedélyszáma: 312/10/2022

A képzés helyszíne: 1052 Budapest Piarista köz 1. IV. emelet

A továbbképzés célja, hogy a tréning során a résztvevő ismerje meg a resztoratív gyakorlatok alkalmazási lehetőségeit elméleti ismeretek és saját élményű interaktív gyakorlatokon keresztül. A resztoratív szemlélet megismerésével és elsajátításával a résztvevő váljon képessé a konfliktuskezelés, közösségépítés hatékonyabb kezelésére gyermekekkel és felnőttekkel végzett pedagógiai munkájában egyaránt. Sajátítsa el a proaktív problémamegoldó, támogató és reaktív körök mechanizmusait, valamint a jóvátételi konferencia modell működését, mely az egészséges kapcsolatok kialakulását vagy helyreállítását, valamint a közösséghez tartozás élményét hivatott formálni, erősíteni.

A résztvevő a továbbképzésen elsősorban saját élményű gyakorlatok sorozatával találkozik trénig formában. A tréningben a következő két nagy terület kerül feldolgozásra:

  1. Resztoratív gyakorlatok alapjai
  2. Resztoratív facilitálás gyakorlata és alkalmazása iskolai környezetben

A képzés a tapasztalati tanulás elveit követve a fenti tematikai elemek egy-egy csoportfoglalkozás keretében saját élményű tréning és interaktív előadás formájában kerülnek megvalósításra.

A tanúsítvány kiadásának feltételei egy 2-4 oldalból álló reflexiós levél elkészítése írásban, a képzés befejezését követő 14 napon belül.

A képzés trénere: Negrea Vidia

Részvételi díj: 60.000 Ft (3 havi részletfizetésre van lehetőség a képzés ideje alatt)

A képzés min. 12 fő részvételével tud elindulni.

A képzés ütemezése: 2023. november 10-11., 2023. december 2., 2024. január 12-13.

A képzésre való jelentkezést itt teheti meg. 

Jelentkezési határidő: 2023. október 31.

Részletes továbbképzési adatok itt érhetőek el.

A képzéssel kapcsolatos kérdéseiket a felnottkepzes@piarista.hu e-mail címen várjuk.