Tovább bővült a hédervári piarista óvoda

310893863_543988424395887_623043659190701989_n

Ünnepi áldással adták át a hédervári Napsugár piarista óvoda megújított és bővített szobáit október 7-én.

Öröm számunkra ez a nap, öröm, hogy településünkön ismét annyi kisgyermek van, hogy mintegy harminc év után indokolttá vált óvodánkban a harmadik csoport indítása – kezdte beszédét Tóthné Göndöcs Annamária tagóvodavezető, aki arról szólt, hogy a fenntartó piarista rend és a helyi önkormányzat időben felismerte, hogy cselekedni kell. A Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz program keretében elnyert 75,3 millió forintból kialakítottak egy csoportszobát a hozzá tartozó előtérrel, gyermekmosdóval, berendezési tárgyakkal és eszközökkel. Megépítettek egy akadálymentesített bejáratot és mosdót, a palával fedett tetőket cserepeslemez borításra cserélték, a födémeket szigetelték. A tálalókonyhában cserélték a víz- és szennyvízvezetékeket, felújították a padlóburkolatot, cserélték a beltéri ajtókat és korszerű lámpatesteket építettek be. Új lett az óvoda fűtését ellátó kazán is. 

Zsódi Viktor intézményvezető köszönetet mondott a tagóvodavezető munkájáért, akinek Zsidanits István emlékplakettet adott át az új csoportszobát megáldó Szakál Ádám tartományfőnökkel.

Az ünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédében elmondta, hogy az elmúlt években az egyházi oktatást és nevelést végző intézmények megújultak és bővültek az országban. Ezekben az intézményekben nemcsak a gyermekek testi nevelését helyezik a fókuszba, hanem a lelki építkezést is – tette hozzá. Beszélt arról is, hogy az elmúlt években Héderváron megszépült a templom, a plébánia és közösségi ház, valamint befejeződött az óvoda korszerűsítésének első üteme.

Szakál Ádám Márton tartományfőnök arról beszélt, hogy egy épület létesítésekor „reménykedünk abban is, hogy a lelki épületet is meg tudjuk benne építeni”. 

„Örömmel és hálával jöttünk ma össze, mert Isten kegyelméből megújult és bővült Hédervár község óvodája, mely – reménységünk szerint – sok nemzedéken át áll majd a keresztény nevelés szolgálatában. Mielőtt átadnánk első növendékeinek és az óvónőknek, kérjük rá Isten áldását.” – mondta imádságában Szakál Ádám tartományfőnök atya.

„Isten, aki mindenütt jelen vagy és mindent betöltesz: kérünk, lakozzál közöttünk megújult óvodánkban és csoportszobánkban is, hogy a felnövekvő nemzedék napról napra gyarapodjék minden hasznos ismeretben, erősödjék a benned való hitben és a mindenek iránti szeretetben, szüleik örömére és a te dicsőségedre, az Úr Jézus Krisztus által, aki veled és a Szentlélekkel, él és uralkodik mindörökkön-örökké.”

Forrás: Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, Mosonmagyaróvár