KEHOP-5.2.3-16-2016-00027 – A Piarista Rend Magyar Tartománya közfunkciót betöltő épület energetikai felújítása

A Piarista Rend Magyar Tartománya Magyarországon 9 településen tart fenn oktatási-nevelési közfeladatot ellátó intézményt. Az óvodáinknak, iskoláinknak, kollégiumainknak otthont adó épületek műszaki állapota igen eltérő. Vannak közöttük több száz éves, műemléki oltalom alatt álló épületek, és vannak olyan épületek is melyek az elmúlt 15-20 évben épültek. A piarista rend nagy felelősséget érez aziránt, hogy a nevelési-oktatási munka minden szempontból megfelelő környezetben és egyúttal gazdaságosan történhessen. Ennek érdekében folyamatosan történnek az épületek műszaki korszerűsítését célzó beruházások, melyek kivitelezésére számos esetben nyílt már lehetőségünk az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott projektek keretében. Ennek köszönhetően energetikailag korszerű épületeink: a nagykanizsai óvoda, általános iskola és kollégium, a váci gimnázium, a budapesti gimnázium, a kecskeméti óvoda és a szegedi gimnázium).

Jelen projekt keretében a Piarista Rend Magyar Tartománya a támogatói döntés értelmében 169.140.199,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert további három, közfeladatot ellátó épületének energetikai korszerűsítésére.

A projekt fő helyszíne a kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda Jókai utca 1. szám alatt található kollégiuma. A támogatásnak köszönhetően a műemléki oltalom alatt álló épületen energiahatékonysági beruházás valósul meg, melynek keretében megtörténik:

  •  a homlokzati nyílászárók cseréje illetve felújítása korszerű, hőszigetelő üveggel ellátott, jól záródó szerkezetekkel rendelkező nyílászárókra,
  • a tetőtér-beépítés és padlásfödém hőszigetelése,
  •  a fűtési rendszer korszerűsítése,
  • a világítási rendszer energiatakarékos átalakítása.

További két helyszínen történik megújuló energia hasznosítását célzó beruházás. A gödi Piarista Szakközépiskola, Szakgimnázium és Kollégium épületének megújuló energiával való energiaellátására egy 50.240 Wp összesített névleges teljesítményű napelemes rendszer kerül telepítésre.

Szintén napelemes rendszer került telepítésre a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Középiskolai Piarista Kollégium épületére, melynek összesített névleges teljesítménye 23.040 Wp.

Kapcsolódó hírek

Összes hír