PYM2024

 

Mit kerestek?

 

 

What are you looking for?

 

 

¿Qué buscáis?

 

 

Czego szukacie?

 

Kedves Atyák! Kedves Tanárok! Kedves Fiatalok!

2024. július 22-28. között kerül megrendezésre a PYM2024 nemzetközi piarista ifjúsági találkozó, melynek Magyarország ad otthont.

Ferenc pápa 2023-as magyarországi látogatása, atyai jelenléte és szavai élénken élnek bennünk ma is. Megerősítést kaptunk abban, hogy piarista küldetésünk folyamatos válaszadás a mindannyiunkat inspiráló Lélek hívására, aki egykor Kalazancius atyánkat, s őt követve minket is szüntelenül kísér Isten Országának építésében.

A Szentatya továbbá felhívta figyelmünket arra is, hogy Krisztus követése, a tanítványi lét és a keresés szorosan összefüggő dinamikák. E szavakkal fordult a fiatalokhoz budapesti beszédében: „Most figyeljük meg Jézus első találkozását azokkal, akik a tanítványai lettek. Ketten közülük, akiket Keresztelő János küldött, utánamennek. Az Úr megfordul és egyetlen kérdést tesz fel: „Mit kerestek?” (Jn 1,38). Én is felteszek egy kérdést nektek, amire mindenki szótlanul, a szíve mélyén válaszoljon. Az én kérdésem ez: Mit kerestek? Mit kerestek az életben? Mit keresel a szívedben?… Jézus nem azt akarja, hogy lusta és kényelmes emberek legyünk, nem azt akarja, hogy hallgatagok és félénkek legyünk, hanem azt akarja, hogy élők, aktívak, főszereplők, az élet főszereplői legyünk. Ő soha nem kicsinyli le várakozásainkat, hanem éppen ellenkezőleg, felemeli vágyaink mércéjét.”

A piarista rend elkötelezett abban, hogy Kalazancius bátorságával hirdesse az örömhírt. Hogy az idők jeleire figyelve, az „én”-től a „mi”-ig terjedő közösségi válaszokhoz segítse a fiatalokat. Mellettük állunk életük útján, mely során reményeink szerint Jézusra nézve mindannyian újra és újra ki tudjuk mondani: Ide tartozom!

A Lélektől hevített keresés és a Jézushoz tartozás gondolatainak jegyében rendezzük meg 2024 júliusában Vácott az nemzetközi piarista ifjúsági találkozót.

Az esemény részleteiről hamarosan lehet tájékozódni a www.pym2024.piarista.hu honlapon és a pym2024@piarista.hu e-mail címen.

Szeretettel várunk mindenkit az eseményre!

Találkozzunk Vácott!

Kelt Budapesten, 2023. október 11-én

Zsódi Viktor Sch.P.
tartományfőnök

 

Letölthető plakát (jpg)
Letölthető plakát (pdf)