Szerzetesek Energiahatékonysággal az Úr teremtése megőrzéséért – tervezés

A projekt azonosító száma:  KEOP-7.13.0/15-2015-0019
A szerződött támogatás összeg: 114 756 864 Ft

A KEOP-7.13.0/15 kiírásra a Piarista Rend Magyar Tartománya vezetésével egy 5 szerzetesrendből álló konzorcium nyújtott be összesen 123 épületre összeállított katasztert is tartalmazó pályázatot. A konzorcium további tagjai: Szociális Missziótársulat, Ciszterci Nővérek Boldogasszony Háza Monostor, Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság.

A projekt átfogó célja, hogy az azt benyújtó rendek a közhasznú feladataikra, többek között a gyermeket oktatására, idősek gondozására több forrást fordíthassanak azáltal. hogy jelentősen. akár 50-60 %-kal is csökkentik energetikai kiadásukat. A tervek elkészítésének szolgálata ezen is túlmutat. hiszen a teremtés iránti keresztény felelösségvállalásról is tanúbizonyságot teszünk azzal, hogy felelősséget kívánunk vállalni a környezetünk védelme, a teremtett világ természeti értékei megőrzése iránt.

A projekt specifikus célja. hogy legalább 56 épületre rendelkezzen a konzorcium energetikai felméréssel és audittal, továbbá 10 épületre készüljenek cl azon tervek, amikkel a felelős energiagazdálkodásra igényelhessünk közösségi támogatást.

Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2015. május 19.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2015. december 15.

Kapcsolódó hírek

Összes hír